Talibani: Princ Hari ima mentalne probleme

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani: Princ Hari ima mentalne probleme

Britanski princ Hari ima "mentalne probleme", ocenili su danas talibani povodom njegovog poređenja vazdušnih napada iz helikoptera sa video igricama.

Princ Hari, u vojsci poznat kao "kapetan Vels", juče se vratio iz Avganistana, gde je 20 nedelja služio kao pilot helikoptera "apač" u vazduhoplovnim snagama Velke Britanije.

Izveo je veliki broj misija kao kopilot u helikopteru, ispaljujući ponekad rakete i projektile na talibanske borce.

Portparol talibana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zabijulah Mudžahid je rekao da 49 zemalja s moćnim naoružanjem ne uspevaju da savladaju mudžahedine, dok princ poredi rat u Avganistanu sa igricama.

Britanska agencija PA, koja je intervjuisala princa Harija tokom njegove misije u Avganisatnu, prenela je da je Hari govorio koliko voli da igra PlayStation i Xbox i da veruje da mu je ta veština bila "korisna".

Portparol talibana je istakao "istorijski značaj" rata u Avganistanu i dodao da se zna da mnogi strani vojnici po povratku iz Avganistana imaju mentalne probleme.

Drugi Harijev boravak u Avganistanu prošao je mirnije nego prvi, 2007-2008, kada su časopisi i sajtovi otkrili detalje o njegovom kretanju.

Britanski mediji su potom pristali da iz bezbednosnih razloga ne izveštavaju o akcijama princa Harija u Avganistanu.

(Beta, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Princ Hari ima mentalni problem"

Izvor: B92, 22.Jan.2013

Kabul -- Britanski princ Hari koji je uporedio ubijanje pobunjenika u Avganistanu sa igranjem video igrica "verovatno ima mentalni problem", saopštili su danas talibani..."Četrdeset devet zemalja sa njihovom moćnom vojskom beleži neuspeh u ratu protiv mudžahedina, a sada ovaj princ taj rat poredi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.