• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Talibani: Princ Hari ima mentalne probleme

Britanski princ Hari ima "mentalne probleme", ocenili su danas talibani povodom njegovog poređenja vazdušnih napada iz helikoptera sa video igricama.

Princ Hari, u vojsci poznat kao "kapetan Vels", juče se vratio iz Avganistana, gde je 20 nedelja služio kao pilot helikoptera "apač" u vazduhoplovnim snagama Velke Britanije.

Izveo je veliki broj misija kao kopilot u helikopteru, ispaljujući ponekad rakete i projektile na talibanske borce.

Portparol talibana Zabijulah Mudžahid je rekao da 49 zemalja s moćnim naoružanjem ne uspevaju da savladaju mudžahedine, dok princ poredi rat u Avganistanu sa igricama.

Britanska agencija PA, koja je intervjuisala princa Harija tokom njegove misije u Avganisatnu, prenela je da je Hari govorio koliko voli da igra PlayStation i Xbox i da veruje da mu je ta veština bila "korisna".

Portparol talibana je istakao "istorijski značaj" rata u Avganistanu i dodao da se zna da mnogi strani vojnici po povratku iz Avganistana imaju mentalne probleme.

Drugi Harijev boravak u Avganistanu prošao je mirnije nego prvi, 2007-2008, kada su časopisi i sajtovi otkrili detalje o njegovom kretanju.

Britanski mediji su potom pristali da iz bezbednosnih razloga ne izveštavaju o akcijama princa Harija u Avganistanu.

(Beta, foto: Beta/AP)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ne podržavam talibane ali dijagnoza im je tačna i svetu već odavno poznata. Dečko je psihički nestabilan što je pokazivao svojim ispadima. Sećam se da je šmrkao alkohol (tada sam prvi put čuo da neko to radi), divljao pijan, lakirao nokte, u Hitlerovoj uniformi, gologuz... Možda će neko reći čovek uživa u životu a pre će biti da pokušava da skrene pažnju.

bzvze

Meni je on car, mislim, u smislu ortaka. Nekako je uvek umeo da živi, uprkos svom poreklu i granicama koje ono donosi.

Aryan Brotherhood

Upravo tako. Nemacka je kao sila osvojila pola sveta i ratovala na tri kontinenta, dok danas jedan Avganistan (u stvari talibani) godinama ratuju sa nekoliko najjacih drzava na svetu. U Avganistanu su prvo pukli Rusi, pa Amerikanci.O nasem ratovanju u Krajini i nasem \"herojstvu\" necu ni da pisem.

special image