Prevrnuo se brod s migrantima u Mediteranu, najmanje četvoro mrtvih, nestalo 180 ljudi

Izvor: Blic, 17.Jan.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se brod s migrantima u Mediteranu, najmanje četvoro mrtvih, nestalo 180 ljudi

Četiri osobe su poginule, a skoro 180 se vodi kao nestalo i pretpostavlja se da su mrtvi nakon potonuća broda sa migrantima u Sredozemno more proteklog vikenda, izjavili su danas zvaničnici nakon razgovora sa nekoliko preživelih iz nesreće.

Humanitarni radnici iz Međunarodne organizacije za migraciju (IOM) i Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) razgovarali su sa četiri spasena migranta, dvoje iz Eritreje i dvoje iz Etiopije u luci Trapani na Siciliji.

Preživeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri muškarca i žena, opisani su kao "traumatizovani i iznureni".

Prema njihovim rečima, iz Libije su krenuli drvenim brodom sa više od 180 ljudi, od kojih je većina sa istoka Afrike.

"Posle petočasovne plovidbe motor je prestao sa radom i u brod je počela da ulazi voda. Nakon nekoliko sati u vodi preživele je spasila posada francuskog broda kod obale Libije", kažu preživeli.

Francuski brod deo je operacije "Trozubac" Agencije EU za zaštitu granica "Fronteks". Preživeli su sa francuskog broda prebačeni na norveški "Sijem pilot".

Norveški brod stigao je juče u luku Trapani sa četvoro preživelih, četiri tela i 34 spasenih sa drugog ugroženog plovila sa migrantima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.