Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023, 11:22

Preminuo češki pisac Milan Kundera u 95. godini

Češki pisac Milan Kundera je preminuo u 95. godini, javila je danas češka nacionalna televizija. Najpoznatija dela su mu romani Nepodnošljiva lakoća postojanja i Šala. Rođen je 1929. godine u Brnu, a napustio komunističku Čehoslovačku i u Francuskoj živi od 1975. godine, gde je i objavio neka od najčuvenijih dela, među kojima su i "Knjiga smeha i zaborava", "Umetnost romana" i "Besmrtnost".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Milan Kundera

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2023

Češki književnik i nekadašnji komunistički disident Milan Kundera umro je 11. jula u Parizu u 95. godini, objavili su danas češki mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

PISAO JE O "NEPODNOŠLJIVOJ LAKOĆI POSTOJANJA", A NJEGOVA DOMOVINA GA SE ODREKLA: Neverovatan životni put Milana Kundere (1929-2023)

Izvor: Blic, 12.Jul.2023

Učio nas je „Nepodnošljivoj lakoći postojanja“ u vreme Praškog proleća, a njegova socijalistička Čehoslovačka domovina ga se odrekla. Milan Kundera je preminuo u 95. godini, javila je danas češka nacionalna televizija.

Nastavak na Blic...

Odlazak slavnog pisca: Milan Kundera, naš najbolji prijatelj kojeg nismo poznavali

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2023

Milan Kundera, jedan od najpoznatijih pisaca našeg vremena, preminuo je danas u 95. godini, javila je češka nacionalna televizija i ovu vijest učinila svjetski značajnom. Rođen je u Brnu, 1. aprila, na Svjetski dan šale, 1929. godine, a prvi roman koji će objaviti 1967. nosiće naslov "Šala".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.