Izvor: Pančevac-online.com, 12.Jul.2023, 11:39

VELIKI GUBITAK ZA SVETSKU KNJIŽEVNOST: Preminuo književnik Milan Kundera

Francuski književnik češkog porekla Milan Kundera preminuo je u 94. godini, prenela je RIA. Najpoznatija dela su mu romani Nepodnošljiva lakoća postojanja i Šala. Rođen je 1. aprila 1929. u Brnu, nekadašnja Čehoslovačka, a od 1975. živeo je u Francuskoj. Pisao je i na češkom i na francuskom, i lično je uređivao sve francuske prevode […] The post VELIKI GUBITAK ZA SVETSKU KNJIŽEVNOST: Preminuo književnik Milan Kundera appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nepodnošljiva lakoća Milana Kundere

Izvor: Deutsche Welle, 12.Jul.2023

Njegova knjiga „Nepodnošljiva lakoća postojanja“ približila je Praško proleće čitaocima širom sveta. Francuski pisac češkog porekla Milan Kundera preminuo je u 94. godini.

Nastavak na Deutsche Welle...

Odlazak jednog od poslednjih velikih pripovedača XX veka: Milan Kundera (1929-2023)

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

  - Kada nekoga za života nadživi njegovo delo, još se više iznenadimo pukom činjenicom o njegovoj smrti. Zar je Kundera imao devedeset i pet !?! Ili je i ta sama vest da je preminuo još samo jedna „Šala“, ili odlazak tamo gde „Život je negde drugde“, i gde je „Nepodnošljiva lakoća...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.