Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2023, 09:16

Portparol Rišija Sunaka: Suverenitet Foklandskih ostrva nije predmet rasprave

Portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je da "nema sumnje" da Foklandska ostrva pripadaju Velikog Britaniji, nakon što je novi predsednik Argentine rekao da je vreme da ih "vrati". Havijer Milej, koji je u nedelju izabran za predsednika Argentine, rekao je da Buenos Ajres nad tim ostrvima ima "suverenitet o kojem se ne može pregovarati". On je obećao da će ostrva vratiti diplomatskim kanalima, prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ONA SU NAŠA" Novi predsednik Argentine rekao da će vratiti Foklandska ostrva, reagovala Britanija: "To nije predmet rasprave"

Izvor: Blic, 22.Nov.2023

Portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je da "nema sumnje" da Foklandska ostrva pripadaju Velikog Britaniji, nakon što je novi predsednik Argentine rekao da je vreme da ih "vrati".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.