Ponovo uspostavljena smrtna kazna za federalne zatvorenike

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo uspostavljena smrtna kazna za federalne zatvorenike

Ministarstvo pravde SAD zakazalo je pogubljenje pet zatvorenika,nakon što je državni tužilac Vilijam Bar objavio da je ponovo uspostavio smrtnu kaznu koju sprovodi federalna vlada.
"Kongres je odobrio smrtnu kaznu putem zakona koji su usvojili predstavnici naroda u oba doma i potpisao predsednik", izjavio je Bar.
Ministarstvo pravde podržava vladavinu prava, a mi dugujemo žrtvama i njihovim porodicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaznu koju je nametnuo naš pravosudni sistem, dodao je on.
Trenutno na smrtnu kaznu čekaju 62 federalna zatvorenika, uključujući Džohara Carnajeva, koji je podmetnuo smrtonosnu bombu na Bostonskom maratonu 2013. godine.
Ministarstvo pravde saopštilo je da je zakazalo pogubljenje pet zatvorenika koji su osuđeni za stravična ubistva i seksualne zločine, prenosi Rojters.
Svih pet kazni će biti izvršeno smrtonosnom injekcijom leka fenobarbitala.
Dastin Li Honken, koji je ubio pet ljudi, biće prvi pogubljen 9. decembra 2019. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrtna kazna: Američka vlada zakazala prva pogubljenja posle 16 godina

Izvor: Danas, 25.Jul.2019

Reuters„Podržavamo vladavinu zakona i dugujemo to žrtvama i njihovim porodicama“, rekao je ministar pravde Vilijam Bar Američka federalna vlada zakazala je pogubljenja osuđenih na smrtnu kaznu, čak 16 godina od poslednjeg izvršenja, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD. Ministar pravde Vilijam...

Nastavak na Danas...

AMERIKA PONOVO KORISTI SMRTNU KAZNU: Zakazali pogubljenje 5 zatvorenika! Dugujemo to žrtvama i njihovim porodicama!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2019, 09:00

Ministarstvo pravde SAD zakazalo je pogubljenje pet zatvorenika, nakon što je državni tužilac Vilijam Bar objavio da je ponovo uspostavio smrtnu kaznu koju sprovodi federalna vlada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.