Ponovo terorizam u džamiji, najmanje 10 osoba poginulo

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo terorizam u džamiji, najmanje 10 osoba poginulo

Najmanje 10 osoba je poginulo, a jedna je povređena u samoubilačkom napadu izvedenom u džamiji na severu Kameruna, saopštili su danas zvaničnici.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je nigerijska islamistička ekstremistička grupa Boko haram u poslednje vreme pojačala napade u susednom Kamerunu, Čadu i Nigeru.

Te zemlje čine koaliciju protiv Boko harama i stalna su meta ovih terorista. U decembru je 30 ljudi poginulo, a 143 ranjeno u dva samoubilačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napada u Kamerunu.

Veliki broj napada u ovoj zemlji izvode žene samoubice, a nije redak slučaj da tinejdžerke odu u smrt i povedu veliki broj nedužnih ljudi.

Mnogi stručnjaci čak smatraju da je Boko haram preuzeo od Islamske države neslavnu titulu najsmrtonosnije terorističke grupe. Nigerijska vlada pokušava da zajedno sa svojim saveznicima porazi islamiste, ali za sada ima promenljiv uspeh. Kraj sukoba u ovom delu Afrike se ni ne nazire.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U napadu u Kamerunu poginulo 10, povređeno oko 12 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2016

Najmanje 10 osoba je poginulo, a oko 12 je povređeno u samoubilačkom napadu na džamiju, na severu Kameruna koje su izve dve žene samoubice, saopštili su danas zvaničnici...Prema rečima guvernera regiona Daleki sever, Midžijava Bakarija, napad se dogodio u gradu Kolofata, u pograničnom području...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.