Pompeo: Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost Srbije

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je večeras, posle razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Njujorku, da će normalizacija odnosa s Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice.

Pompeo je na Tviteru napisao da je sa Vučićem imao "produktivan ručak" na kojem su razgovarali "o dijalogu Kosova i Srbije" i pristupanju Srbije Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uniji.

"Produktivan ručak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Kosova i Srbije i pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice", naveo je šef američke diplomatije, uz sliku na kojoj se rukuje s Vučićem.

Vučić i Pompeo su razgovarali na marginama sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Bliskom istoku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost Srbije

Izvor: Danas, 20.Avg.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je večeras, posle razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Njujorku, da će normalizacija odnosa s Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice. Članak Pompeo: Normalizacija odnosa s Kosovom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.