Policija suzavcem i vodenim topovima na demonstrante u Hong Kongu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija suzavcem i vodenim topovima na demonstrante u Hong Kongu

Jedan policajac pucao je iz pištolja tokom današnjih protesta u Hong Kongu što je prva upotreba prave municije od kada su počela okupljanja u junu.

Na fotografijama se mogu videti i drugi pripadnici policije kako drže oružje upereno u demonstrante koji su ih jurili noseći šipke, prenosi BBC na srpskom jeziku.

Ovo je takođe bio i prvi protest tokom kog je policija izvela na ulicu vodene topove.

Iz policije je lokalnim medijima rečeno da je pucanj bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upozorenje demonstrantima i da je nekoliko policajaca odvedeno u bolnicu.

Demonstracije u Hongkongu su počele u znak protesta protiv predloženog zakona o izručenju kojim bi bila omogućena ekstradicija iz Hongkonga u Kinu, a nakon što je nacrt zakona povučen okupljanja su prerasla u proteste protiv vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci u Hong Kongu prvi put koristili pravo streljivo i vodene topove

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Avg.2019

HONG KONG - Policajci u Hong Kongu ispalili su hice tijekom prosvjeda u nedjelju, prvi put od izbijanja nemira u lipnju, prenosi BBC...Na fotografijama se vidi i da su uperili oružje na demonstrante koji su držali štapove. Policija je u nedjelju prvi put na ulicama Hong Konga upotrijebila i vodene...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.