Protest u Hongkongu: Policija upotrebila pravu municiju i vodene topove

Izvor: B92, 25.Avg.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Hongkongu: Policija upotrebila pravu municiju i vodene topove

Jedan policajac pucao je iz pištolja tokom protesta u Hongkongu u nedelju, što je prva upotreba prave municije od kada su počela okupljanja u junu.

Na fotografijama se mogu videti i drugi pripadnici policije kako drže oružje upereno u demonstrante koji su ih jurili noseći šipke, prenosi BBC na srpskom jeziku.

Ovo je takođe bio i prvi protest tokom kog je policija izvela na ulicu vodene topove.

Iz policije je lokalnim medijima rečeno da je pucanj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio upozorenje demonstrantima i da je nekoliko policajaca odvedeno u bolnicu.

Demonstracije u Hongkongu su počele u znak protesta protiv predložđenog zakona o izručenju kojim bi bila omogućena ekstradicija iz Hongkonga u Kinu, a nakon što je nacrt zakona povučen okupljanja su prerasla u proteste protiv vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija suzavcem i vodenim topovima na demonstrante u Hong Kongu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019

Jedan policajac pucao je iz pištolja tokom današnjih protesta u Hong Kongu što je prva upotreba prave municije od kada su počela okupljanja u junu...Na fotografijama se mogu videti i drugi pripadnici policije kako drže oružje upereno u demonstrante koji su ih jurili noseći šipke, prenosi BBC...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.