Policija rasterala desničare, protivnike smeštaja izbeglica

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija rasterala desničare, protivnike smeštaja izbeglica

Koliko je povređenih i uhapšenih bilo u noćašnjoj akciji nemačke policije, koja je upotrebila biber-sprej da bi rasterala desničare, protivnike smeštaja izbeglica u Hajdenau, za sada se još ne zna, prenose jutros nemački mediji.

- Koliko je bilo povređenih i uhapšenih još nismo utvrdili. Posle noćašnjeg sukoba, situacija je sada mirna - prenose mediji izjave iz policije i navode da su desničari, od kojih su mnogi bili pijani, pripadnike policije napali flašama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kamenjem.

Desničari su u Hajdenau, u pokrajini Saksoniji, blokirali put ka mestu na kojem treba da bude podignut smeštaj za izbeglice. Protest je organizovala krajnje desničarska Nacionalna demokratska partija (NDP).

Policija u Berlinu saopštila je ranije da je uhapsila dvojicu muškaraca, od 21 i 25 godina, kao i 41-godišnju ženu, zbog povezanosti s podmetanjem požara u smeštaju za izbeglice u Berlinu u četvrtak. Svedok ovog napada rekao je da je grupa ljudi u crnom bacala baklje na sklonište u predgrađu Berlina, nešto pre ponoći.

Nemačka je prihvatila desetine hiljada izbeglica koje pristižu u tu zemlju svakog meseca, ali su napadi na njih i njihova skloništa sve češći. Tokom prvih šest meseci ove godine, zabeležena su najmanje 173 incidenta koje su krajnji desnicari izveli zbog izbeglica u Nemačkoj, od kojih je osam bilo podmetanje požara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.