Pokret socijalista: DS stvara veštačke političke tenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: DS stvara veštačke političke tenzije

Gradski odbor Pokreta socijalista u Novom Sadu ocenio je danas da su novosadske demokrate okupljanjem pred Gradskom kućom nastavile politiku stvaranja veštačkih tenzija.

"U političkom očaju saopštili su medijima da su podneli krivične prijave protiv ljudi za koje ne postoji ni jedan dokaz da su na bilo koji način ometali skup pet-šest preostalih članova novosadskog DS-a", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

"Vrhunac" održane konferencije za štampu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatraju u novosadskom Pokretu socijalista, bilo je obraćanje Aleksandre Jerkov, koja je iskoristila skup da uz laži napadne gradonačelnika Miloša Vučevića.

"U istom maniru Jerkov je 2012. godine optuživala Bojana Pajtića da je žrtvovao interese građana Vojvodine zarad svoje pozicije u DS, kao i da je lično on kriv za katastrofalan položaj Vojvodine, a par meseci kasnije Jerkov se udomila na Pajtićeve jasle", stoji u saopštenju.

Jerkov je, smatraju u Pokretu socijalista, i danas pokušala da se "udomi u kabinet Miloša Vučevića".

"Ali ne obraća pažnju na dve vrlo važne činjenice - da je o Pajtiću tada iznela istinu, za razliku od današnjih laži o Vučeviću, kao i da Vučević ima kriterijume pri odabiru saradnika", zaključuje se u saopštenju.

Demokratska stranka saopštila je ranije danas na konferenciji za novinare održanoj na Trgu slobode ispred Gradske kuće da je podnela krivične prijave protiv članova SNS, najbližih saradnika gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, zbog sprečavanja skupa koji su demokrate organizovali 15. septembra.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov tom prilikom je optužila novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića da je organizovao članove svoje stranke da prekinu skup DS, nazivajući ga "kukavicom" i dodala da demokrate niko neće ničim uplašiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.