Poginula devojka iz Slovačke na planinarenju na Durmitoru

Izvor: Blic, 30.Jul.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula devojka iz Slovačke na planinarenju na Durmitoru

Slovakinja Silvija Durčakova (22) iz Bratislave poginula je nakon pada s litice na Durmitoru, a njeno telo danas su izvukle crnogorske spasilačke ekipe.

Durčakova je bila u grupi sa još tri osobe, rekao je večeras dežurni istražni sudija žabljačkog Osnovnog suda Rajko Šibalić, prenela je TV Crna Gora.

On je kazao da je, prema informacijama dobijenim na licu mesta, Durčakovoj najverovatnije ispao ranac i da je ona pošla da ga uzme, nakon čega se okliznula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pala s litice na vrhu Terzin bogaz.

"To je veoma strma padina. Pad je bio sa visine od oko 200 metara i na nepristupačno mesto, tako da su alpinisti jedva uspeli da je iznesu. Helikopterom je prevezena u Podgoricu gde će biti izvršena obdukcija", rekao je Šibalić.

Prema njegovim rečima, još jedna osoba je povređena, ali je van životne opasnosti. Ona se povredila prilikom pokušaja da pomogne Durčakovoj, rekao je Šibalić.

Na Žabljak je odmah po saznanju da se dogodila nesreća doputovao slovački ambasador u Podgorici František Lipka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.