Počast izumitelju savremenog odela za surfere

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počast izumitelju savremenog odela za surfere

Hiljade surfera su se otisnule u kalifornijske vode da bi odale počast izumitelju gumenog "mokrog odela" Džeku O'Nilu koji je umro prošlog mesca u 94. godini.

Džek O'Nil je 1950-ih godina napravio gumeno odelo zahvaljujući kojem surferi mogu duže da budu u hladnoj vodi, a bavio se i proizvodnjom dasaka za surf.

List "Santa Kruz sentinel" piše da su se surferi juče okupili na "veslačkoj službi" blizu njegove kuće na litici Santa Kruza, mnogi s povezom preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oka - kakav je O'nil nosio posle povrede zadobijene prilikom surfovanja.

Ta vrsta komemoracije je tradicija kojom surferi ispraćaju preminulog kolegu. Surferi u vodi formiraju krug i bacaju cveće, a Sentinel navodi da je prečnik kruga ovog puta bio veći od 800 metara.

"Gledao je u more kao da traži sledeće dobro mesto za surfovanje, poput Valhale, raja ili nečeg sličnog", opisao je starog O'Nila jedan od meštana Santa Kruza.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.