Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 08:54

Pobeda Varnoka u Džordžiji, Senat ostaje u rukama demokrata

Američki senator Rafael Varnok pobedio je u Džordžiji republikanskog izazivača Heršela Vokera u drugom krugu izbora za člana gornjeg doma Kongresa.
U Džordžiji je održan drugi krug izbora za članove Senata SAD iz te savezne države, pošto na međuizborima u novembru nijedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu.

Aktuelni senator Rafael Varnok iz Demokratske partije je sa 51,3 odsto osvojenih glasova pobedio republikanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kandidata Heršela Vokera, koji je dobio 48,7 procenata.
Nakon Varnokove pobede, demokrate će imati većinu sa 51 mestom u Senatu.
Republikanci su već osvojili većinu u Predstavničkom domu, mada su izostali ubedljiva pobeda i očekivani "crveni talas".
"Jedan od razloga što su republikanski kandidati loše prošli jeste što nisu mogli da dobiju podršku u predgrađima, kao što to nije mogao ni Tramp", smatra Džejkob Rubaškin, analitičar Inside Elections-a u Vašingtonu.
Varnok je pobedio Heršela Vokera u kritičnim predgrađima izvan Atlante.
Bivši predsednik SAD Donald Tramp podržavao je Vokera, zbog čega su izbori značajni i za Trampa, koji je najavio kandidaturu za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima 2024. godine. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBEDA DEMOKRATA Senator Vornok pobednik drugog kruga izbora u Džordžiji

Izvor: Blic, 07.Dec.2022

Demokratski senator Rafael Vornok pobedio je u utorak republikanskog protivkandidata i bivšeg igrača američkog fudbala Heršela Volkera u drugom krugu izbora u Džordžiji, čime su demokrate proširile većinu u Senatu, pokazuju projekcije agencije Asošijeted presa i vodećih američkih televizijskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.