Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 08:49

Pjongjang: SAD da se ne mešaju u međukorejske poslove

Severna Koreja je saopštila danas da SAD ne bi trebalo da se mešaju u međukorejske poslove.

Kako je javila agencija KCNA, visoki zvaničnik severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova ocenio je da je reč o "dvostrukoj igri" Vašingtona.

"SAD bi pre svega trebalo da brinu o unutrašnjim pitanjima ako žele da dobro proteknu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednički izbori" u SAD, rekao je generalni direktor odeljenja za američka pitanja ministarstva spoljnih poslova, Kvon Džong Gun.

Izjava prethodi drugoj godišnjici istorijskog samita Kim Džong Una i Donalda Trampa u Singapuru.

Severna Koreja saopštila je da će pre dva dana da će prekinuti sve kanale komunikacije sa Južnom Korejom jer nije uspela da spreči slanje letaka protiv Pjongjanga u Severnu Koreju.

Severnokorejsko upozorenje usledilo je pošto su odnosi dve Koreje zaoštreni usled dužeg zastoja u nuklearnoj diplomatiji Pjongjanga i Vašingtona.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

GODIŠNJICA SAMITA U SINGAPURU Pjongjang: Vašington ostaje dugoročna pretnja Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 12.Jun.2020, 00:42

Povodom druge godišnjice prvog samita severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa, Pjongjang upozorava da Vašington ostaje dugoročna pretnja Severnoj Koreji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.