Peskov: Čim EU produži sankcije, Moskva produžuje kontrasankcije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Čim EU produži sankcije, Moskva produžuje kontrasankcije

18.06.2015. - NATO ugrožava granice Rusije

Rusija se povodom sankcija pridržava principa reciprociteta, ali će sačekati formalnu odluku Ecropske unije o produžavanju antiruskih sankcija – izjavio je Dmitrij Peskov.

Portparol šefa ruske države istovremeno je naglasio: „Zasad je prerano za pave komentare. Kada EU  realno povuče svoj potez – tada će i Rusija imati šta da saopšti”.

Ovo faktički znači: čim EU  objavi da je produžila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svoje sankcije protiv Rusije – i Moskva će doneti odluku o ostavljanju na snazi svojih kontrasankcija.

Formalnu odluku o produžavanju sankcija protiv Rusije treba da donese Savet EU na nivou šefova diplomatija 22. juna.

Neće biti razgovora ni o širenju ni o pooštravanju sankcija. Samo će biti objavljeno da postojeće važe do kraja januara 2016. godine.

NATO ugrožava granice Rusije

Rusija ne može a da ne bude zabrinuta akcijama NATO-a koje su usmerene na promenu strateške ravnoteže snaga, dok Moskva u vojnoj sferi ne preduzima nikakve korake koji bi mogle da izazovu zabrinutost u sferi bezbednosti, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov

„Ograničavajući efekat nuklearnog oružja teško da neko može da ospori. Predsednik je juče veoma detaljno objasnio da se ne približava Rusija nečijim granicama, već da se upravo vojna infrastruktura NATO-a približava granicama Rusije. Preduzimaju se akcije čiji je cilj promena strateške ravnoteže sila. Naravno, to ne može a da ne izazove zabrinutost Rusije“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je „sve to prinudilo Rusiju da preduzme mere za obezbeđivanje svojih interesa i svoje bezbednosti, kao i ravnopravnosti“.

„Iz reči predsednika proizilazi da u tome nema nikakvih akcija koji mogu i treba da izazovu nečiju zabrinutost“, rekao je Peskov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.