Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrušev: Amerikanci hteli da u zajedničkoj izjavi priznamo mešanje u izbore

Zajedničko saopštenje posle sastanka savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Rusije i SAD, Nikolaja Patruševa i Džona Boltona, bilo je planirano ali na kraju nije izdato zbog pokušaja Amerikanaca da u njega unesu pitanje navodnog mešanja Rusije u američke izbore, preneo je TASS.

"Planirali smo da potpišemo zajedničku izjavu, ali to nismo uradili jer su Amerikanci hteli da u zajedničkoj izjavi stoji da smo se mi mešali u njihove izbore. Mi tvrdimo da toga nije bilo", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Patrušev novinarima.

Prema njegovim rečima, ruska strana je smatrala da ako treba da bude takve fraze "onda je nužno reći da SAD ne treba da se mešaju u unutrašnja pitanja".

"Ako bi se oni saglasili s tim, tada bi mi mogli da se saglasimo da oni nas optužuju za mešanje u izbore, mi to negiramo, ali kažemo da se oni mešaju u unutrašnja pitanja", rekao je ruski predstavnik i dodao da Amerikanci pod tim uslovima nisu hteli da potpišu izjavu.

Bolton je ranije rekao da Vašington "neće tolerisati slične akcije (mešanje u izbore) u 2018." i da je "spreman da preduzme neophodne mere da to spreči".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.