Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panamski papiri pokazali ranjivost čitavog sistema

Objavljivanje "Panamskih papira", procurelih dokumenata koji su pokazali da je panamska advokatska firma Mosak Fonseka otvorila ofšor račune za svoje bogate klijente iz čitavog sveta, svedoči o ranjivosti mnogih zemalja, izjavio je danas predsednik Paname Huan Karlos Varela.

Govoreći u Stejt departmentu, on je naveo da dokumenti "otkrivaju svetski problem mnogih zemalja sa njihovim pravnim i finansijskim institucijama ranjivim na delovanje koje "nije u javnom interesu". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Zbog toga zemlje moraju da poboljšaju transparentnost i razmenu informacija, dodao je on, prenosi AFP.

"Tražimo od međunarodne zajednice da zadrži respektabilan dijalog diplomatskim kanalima", rekao je Varela.

Panama i SAD su prošle nedelje potpisale sporazum o razmeni informacija o bankovnim računima kako bi poboljšale saradnju u borbi protiv utaje poreza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.