Palestinski telohranitelji  pucali sumnjajući na atentat

Izvor: S media, 09.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski telohranitelji pucali sumnjajući na atentat

Palestinski bezbednjaci teško ranili jednog vozača, pomislivši da će udariti svojim automobilom u konvoj vozila savetnika palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, Tajeba Abdela Rahima.

"Vozač je pokušao da pretekne konvoj Tajeba Abdela Rahima, što je podstaklo sumnje njegovih telohranitelja, koji su pucali," rekao je portparol bezbednosnih snaga.

Na pitanje da li je taj incident u Ramali na Zapadnoj obali bila namerna pretnja, portparol je odgovorio da se slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tek istražuje, prenose izraelski mediji. Ramala je poslovni centar Zapadne obale, a tu je i Abasovo sedište.

Incident koji se danas dogodio u tom gradu ponovo je skrenuo pažnju na napetost izmedju Abasavog umerenijeg Fataha i rivalskog, islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze.

Bezbednosna služba Palestinske uprave strahuje od mogućeg pokušaja ubistva visokih palestinskih zvaničnika nakon unutrsnjih sukoba u maju u junu kada je devet ljudi poginulo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.