Izvor: Press, 13.Mar.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKISTAN POSLAO VOJSKU U SAUDIJSKU ARABIJU: Huti pobunjenici ugrozili južnu granicu kraljevstva

Brigada je razmeštena duž granice, kako bi se učvrstila bezbednost i sprečili potencijalni napadi Huta iz Jemena
Pakistanska armija poslala je čitavu brigadu u Saudijsku Arabiju kako bi pomogla u osiguravanju ranjive južne pogranične zone od potencijalnih napada jemenskih pobunjenika Huta, saznaje portal Midl Ist Aj iz bezbednosnih izvora.

Brigada će biti stacionirana "ranjivim južnim delovima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kraljevstva, a prema prvim navodima izvora, "neće delovati izvan granica Saudijske Arabije". Potez zvaničnog Rijada dolazi usled zabrinutosti da je ova oblast "ranjiva na odmazdu jemenskih šiitskih pobunjenika Huta". 
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

Razmeštanje pakistanskih trupa dolazi nakon sastanka pakistanskog šefa generalštaba (COAS) generala Kamara Džaveda Badžve sa saudijskim kolegom generalom Abdul Rehmanom Bin Salehom Al Bunjanom, koji je boravio u trodnevnoj poseti ovoj zemlji.
 
View image on Twitter


  Follow
Newsweek Srbija @NewsweekRs

OTAC UBIJENOG KOMANDOSA ODBIO DA SE UPOZNA S TRAMPOM: Nemojte da se krijete iza mog sina! https://goo.gl/ikUIn4 
3:43 PM - 28 Feb 2017
    Retweets     likes




"COAS je podvukao pakistansku posvećenost bezbednosti i zaštiti svetih džamija, kao i teritorijalnom integritetu Saudijske Arabije", navodi se u saopštenju pakistanske vojske.

"Kasnije, general Kamar Džaved Badžva se sastao sa šefom generalštaba saudijskih snaga, generalom Abdulom Rehmanom bin Salehom al Bunjanom, kako bi razgovarali o vojnim odnosima, odbrambenoj saradnji i regionalnoj bezbednosnoj situaciji. Oba zvaničnika složila su se da unaprede saradnju", dodaje se.
 
View image on Twitter


  Follow
Gen Asim Bajwa ✔@AsimBajwaISPR

#COAS also met Chief of General Staff of Saudi Forces Gen AbdurRehman bin Saleh Al Bunyan.Both agreed to boost mil coop and collaboration-6
3:02 PM - 18 Dec 2016
   602602 Retweets    3,4503,450 likes





Razmeštanje pakistanske vojske veoma je politički osetljivo za Pakistan, s obzirom da je njena svrha borba protiv šiitskih pobunjenika koje podržava Iran, a da u Pakistanu, koji je već rastrzan sektaškim nasiljem, živi oko 20 odsto šiita.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAKISTAN POSLAO VOJSKU U SAUDIJSKU ARABIJU: Huti pobunjenici ugrozili južnu granicu kraljevstva

Izvor: Kurir, 13.Mar.2017

...Pakistanska armija poslala je čitavu brigadu u Saudijsku Arabiju kako bi pomogla u osiguravanju ranjive južne pogranične zone od potencijalnih napada jemenskih pobunjenika Huta, saznaje portal Midl Ist Aj iz bezbednosnih izvora, Newsweekrs..Brigada će biti stacionirana "ranjivim južnim delovima"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.