Otvoren internacionalni foto konkurs „Biodiverzitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren internacionalni foto konkurs „Biodiverzitet"

Zavod za zaštitu prirode Srbije, u okviru organizacije III Svetskog Kongresa Biodiverziteta koji će se održati od 26. do 29. oktobra na Mokroj Gori, pokrenuo je Internacionalni foto konkurs „Biodiverzitet". Konkurs je otvoren do 15. oktobra.

Poziv je upućen fotografima iz celog sveta koji žele da ispričaju svoju foto priču o prirodi kroz četiri konkursne celine: Divlji svet, Crvena lista, Pajzaži i Ljudi.

Divlji svet podrazumeva slike retkih i nesvakidašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << momenata u biljnom i životinjskom svetu, koje kreativno ističu karakter i ponašanje određene vrste u njenom prirodnom staništu.

Crvena lista se odnosi na fotografije na kojima su ovekovečene neke od najređih vrsta današnjice, vrste i ekosistemi koji su po kategorizaciji Svetske unije za zaštitu prirode (IUCN) ranjive, ugrožene i/ili kritično ugrožene su cilj ove kategorije.

Pejzaži podrazumevaju prikaze od pustinja do tajgi na kojima se spoznaje lepota i kreativnost „Majke prirode".

Celina Ljudi obuhvatiće fotografije koje oslikavaju lepotu i raznolikost ljudske vrste, različite kulture, običaje i rase svih meridijana planete Zemlje.

Fotografije moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente.

Jedan učesnik može da pošalje najviše tri fotografije po temi, isključivo u digitalnom formatu.

Radovi se mogu dostaviti putem mejla photocontest@zzps.rs, na CD-u, na adresu: Zavod za zaštitu prirode Srbija, Dr Ivana Ribara 91, 11 070 Beograd ili lično u prostorijama Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Odluku o najuspešnijim i nagrađenm radovima doneće žiri sastavljen od stručnjaka i renomiranih svetskih fotografa. Konkurs se realizuje uz podršku društva National Geographic, a sponzor je kompanija CANON.

Dodatne informacije o Internacionalnom foto konkursu „Bidiverzitet" mogu pronaći ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.