Izvor: Blic, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni ucenjivači britanske kraljevske porodice

Britansko tužilaštvo saopštilo je danas imena dvojice muškaraca koji su uhapšeni zbog navodnog pokušaja ucene jednog člana kraljevske porodice, video snimkom seksualnog čina u kome je on učesnik.



Janu Strečanu (30) i Šonu Mekgajganu (40) određen je pritvor do 20. decembra, kada će biti izvedeni pred sudiju Centralnog krivičnog suda u Londonu, kako bi odgovarali po optužnici koja ih tereti za ucenu, saopštilo je tužilaštvo.

Strečanov pravni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savetnik Đovani di Stefano izjavio je da njegov klijent, po zanimanju projektant, ima kuću u Čelziju, bogatom delu Londona, i da se redovno druži sa ljudima bliskim kraljevskoj porodici.

Za sada nema informacija o drugom optuženom, Mekgajganu, naveo je AP.

Ugledni konzervativni list "Sandej tajms", objavio je juče, da je jedan od članova britanske kraljevske porodice, čiji identitet nije otkriven, izložen ucenama u skandalu sa seksom i drogom.

Bakingemska palata je odbila da komentariše pisanje britanskog lista, ističući da je u pitanju "posao policije".

List je naveo da je neimenovani muškarac 2. avgusta telefonom kontaktirao kancelariju člana kraljevske porodice, i tom prilikom zatražio 50.000 funti (100.000 dolara), kako se u javnosti ne bi pojavio video snimak, na kome je on prikazan kako se odaje oralnom seksu sa jednim saradnikom.

U telefonskim pozivima upućenim kancelariji člana kraljevske porodice, ucenjivač je tvrdio da ima dokaze da je on snabdeo jednog od svojih saradnika kovertom sa kokainom, kao i snimak na kome taj saradnik ušmrkava drogu.

Ucenjeni član kraljevske porodice kontaktirao je zatim policiju, koja je dvojicu muškaraca uhapsila 11. septembra, a dva dana kasnije oni su izvedeni pred sudiju, koji im je odredio pritvor.

Bez navođenja izvora, BBC je javio, da ucenjeni nije član užeg kruga kraljevske porodice, navela je američka agencija.

Ovo je prvi put u više od 100 godina, da se neko od članova kraljevske porodice našao na meti ucenjivača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.