Ostavke budističkih zvaničnika zbog poročnih monaha

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke budističkih zvaničnika zbog poročnih monaha

Budistički zvaničnici povukli su se sa svojih funkcija, pošto je objavljen video snimak na kojem se vidi kako mladi monasi ispijajući piće i pušeći cigarete igraju poker.

Video je prošlog meseca napravio jedan monah koji je snimio kako osam budista u jednoj hotelskoj sobi u distriktu Jangseong na jugu zemlje igra poker sa ulozima od više hiljada dolara.

Osim što su u neskladu sa budističkim učenjem, društvene igre sa novčanim ulozima zabranjene su u celoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Južnoj Koreji, a jedini izuzetak su kazina za strane turiste.

Pošto je sporni video snimak predat tužiocu kao dokazni materijal, šest članova izvršnog odbora najvecvheg južnokorejskog budističkog reda, Čoge, podneli su ostavke.

Prema rečima portparola Reda, ti budistički zvaničnici u potpunosti preuzimaju odgovornost za "incident" koji se dogodio.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavke zbog monaha koji igraju poker

Izvor: NaDlanu.com, 10.Maj.2012

SEUL, 10. maja 2012. (Beta-AFP) - Budistički zvaničnici povukli su se sa svojih funkcija, pošto je objavljen video snimak na kojem se vidi kako mladi monasi ispijajući piće i pušeći cigarete igraju poker... SEUL, 10. maja 2012. (Beta-AFP) - Budistički zvaničnici povukli su se sa svojih funkcija,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.