Osmić: Ni metak iz BiH nije otišao teroristima

Izvor: RTS, 11.Jan.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmić: Ni metak iz BiH nije otišao teroristima

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić tvrdi da u poslednje dve godine i mesec dana, za vreme njegovog mandata, teroristima nije otišao nijedan metak iz BiH.
Reagujući na informaciju da su teroristi u napadu na redakciju magazina Šarli ebdo koristili municiju poreklom sa Balkana, Zekerijah Osmić je rekao da to, prema saznanjima Ministarstva odbrane i oružanih snaga, "nema nikakve veze s oružanim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snagama BiH".

Na tržištu slobodno rade sve fabrike oružja, pa i fabrika "Igman", koja je u 2014. godini bila jedan od važnijih izvoznih faktora i pokretača proizvodnje u Konjicu, gde zapošljava 500 radnika.
"Da li je moguće da se tu dogodila klasična trgovina ili ne, ne znam, ali sa stoodstotnom odgovornošću tvrdim da u poslednje dve godine i jedan mesec nijedan metak nije otišao iz Ministarstva odbrane i oružanih snaga BiH nigde izvan zemlje", rekao je Osmić za sarajevsko Oslobođenje.
Kako je prethodno objavio Glas Srpske, istraživačka agencija Konflikt njuz, koja se bavi izveštavanjem iz ratnih zona, objavila je fotografiju čaure iz BiH, za koju tvrdi da je pronađena posle krvavog pohoda terorista.
Na čauri je utisnuta oznaka "IK 86", a prema svetskom šifrarniku za municiju, reč je o municiji proizvedenoj 1986. godine u fabrici "Igman" iz Konjica, navodi Glas Srpske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osmić: Iz BiH nije otišao nijedan metak

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2015

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić tvrdi da izvan BiH, po saznanjima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga, nije otišao nijedan metak u poslednje dve godine i mesec dana, odnosno za vreme njegovog mandata. Reagujući na informaciju da su teroristi u Parizu u napadu na redakciju magazina "Šarli...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.