Oslobođeno 78 đaka otetih u Kamerunu

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeno 78 đaka otetih u Kamerunu

Sva deca i vozač koji su kidnapovani na jugozapadu Kameruna su oslobođeni, javlja "Rojters". Direktor škole i jedan nastavnik su i dalje taoci, a sveštenik vodi pregovore za njihovo oslobađanje.
Naoružani napadači kidapovali su u nedelju sedamdeset osmoro dece, uglavnom školskog uzrasta, i njihovog direktora iz prezbiterijanske škole u blizini kamerunskog grada Bemenda.
Snimak, na kojem se navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vide oteta deca, objavili su muškarci koji sebe nazivaju "Amba dečaci", aludirajući na taj način na samoproglašenu državu Ambazoniju, koju naoružani separatisti pokušavaju da uspostave na severozapadu Kameruna i u jugozapadnim regionima.
Otmičari su tada najavili da će osloboditi decu tek kada postignu ono što žele.
Uskoro opširnije...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kamerun: Oslobođena deca!

Izvor: Mondo, 07.Nov.2018

Sva deca i vozač koji su kidnapovani na jugozapadu Kameruna su oslobođeni, javlja "Rojters"...Foto: screenshot/youtube/FRANCE 24 English..Direktor škole i jedan nastavnik su i dalje taoci, a sveštenik vodi pregovore za njihovo oslobađanje...Quasi 80 bambini rapiti nella regione separatista di lingua...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.