Ormuški moreuz – tanker u plamenu, mornari spaseni

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ormuški moreuz – tanker u plamenu, mornari spaseni

Tanker, koji plovi pod norveškom zastavom, zapalio se u Ormuškom moreuzu, javljaju mediji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Posada i mornari spaseni.
Posada i mornari sa tankera su spaseni, nakon poziva za pomoć zbog izbijanja požara, prenosi državna agencija VAM, citirajući saopštenje federalnih transportnih institucija, navodi Rojters.
 

U saopštenju se kaže da tanker nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prevozio naftu za istovar, a da je prema prvim informacijama požar slučajno izazvan tokom redovnog održavanja.   
Ormuški moreuz, kroz koji prolazi gotovo trećina svetske trgovine naftom, mesecima je u centru pažnje svetske javnosti zbog neprestanih napetosti između SAD i Irana.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.