Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Zapad je kriv za migrantsku krizu

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da su lideri nekih zapadnih evropskih zemalja krivi za "veoma ozbiljan teroristički rizik", kao i za narušavanje svakodnevne bezbednosti u Evropi.

Premijer Mađarske je rekao da se "mora zaustaviti" migracija i ponovo pozvao na "evropsku odbrambenu liniju" na severnoj granici Grčke u cilju zaustavljanja priliva migranata.

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbednosnih provera".

Beata Šidlo je takođe pozvala na jačanje južne šengensku granicu, rekavši da "problem migracije mora biti rešen van granica EU".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.