Optuženi za ubistvo Džo Koks: Smrt izdajicama, sloboda za Britaniju

Izvor: RTS, 18.Jun.2016, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za ubistvo Džo Koks: Smrt izdajicama, sloboda za Britaniju

Tomas Mer, jedini osumnjičeni za ubistvo britanske laburističke poslanice Džo Koks, pojavio se pred sudom rekavši: "Smrt izdajicama, sloboda za Britaniju".
Kako prenose agencije, 52-godišnji Mer je tako odgovorio na pitanje sudije kako se zove.

Ranije danas protiv njega je podignuta optužnica.
Predstavnik policije u Zapadnom Jorkširu Nik Volen istakao je u saopštenju da je podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužnica za ubistvo dodajući da će se Mer (52) pojaviti danas pred sudom u Vestministeru, preneo je AFP.
Koks je preminula 16. juna od posledica napada u njenoj izbornoj jedinici na severu Engleske, saopštila je policija.
Policija u Zapadnom Jorkširu saopštila je da je uhapšen muškarac (52) nakon napada, koji se dogodio u Birstolu.
Policija je dodala da je i jedan muškarac, star oko 50 godina, zadobio lakše povrede.
Džo Koks (41), poslanica opozicione Laburističke partije, napadnuta je dok se pripremala da održi sastanak sa biračima u Birstolu, nedaleko od Lidsa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podignuta optužnica za ubistvo britanske poslanice

Izvor: Blic, 18.Jun.2016

Protiv Tomasa Mera, jedinog osumnjičenog za ubistvo britanske laburističke poslanice Džo Koks, podignuta je optužnica, saopštila je danas policija...Predstavnik policije u Zapadnom Jorkširu Nik Volen istakao je u saopštenju da je podignuta optužnica za ubistvo dodajući da će se Mer (52) pojaviti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.