Opservatorija: Džihadisti evakuisani iz poslednje enklave kod Damaska

Izvor: RTS, 20.Maj.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: Džihadisti evakuisani iz poslednje enklave kod Damaska

Grupa boraca Islamske države evakuisana je danas iz poslednje enklave pod kontrolom pobunjenika u blizini Damaska, čime će biti povraćena državna kontrola nad tom oblašću, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.
Sirijska Opservatorija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su autobusi ušli u enklavu posle ponoći kako bi povezli borce ID i njihove porodice.
Kako prenosi Rojters, oni su se uputili u pravcu sirijske Badije, područja sa malim brojem stanovnika koje se nalazi istočno od prestonice Damaska.
Sirijski državni mediji nisu pominjali nikakav sporazum kojim je ekstremistima dozvoljeno da napuste enklavu u blizini kampa za palestinske izbeglice Jarmuk.
Oslobođenjem enklave kod Jarmuka, sirijska vlada će srušiti poslednju pobunjeničku enklavu u zapadnoj Siriji, iako veliki deo teritorije kod granica sa Turskom, Irakom i Jordanom ostaje van njene kontrole, navodi agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripadnici Islamske države bez najave evakuisani iz predgrađa Damaska

Izvor: Blic, 20.Maj.2018

Ekstremisti Islamske države evakuisani su iz enklave u južnom predgrađu sirijske prestonice Damaska, tvrde aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, a "Bi-Bi-Si" navodi da na sirijskoj državnoj televiziji nije bilo pominjanja bilo kakve evakuacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.