Operacija Ledena sekira: Vreme kada su Britanci i Rusi bili na istoj strani

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija "Ledena sekira": Vreme kada su Britanci i Rusi bili na istoj strani

"Ruska Spoljna obaveštajna služba (SVR) deklasifikovala je dokumenta koja se odnose na saradnju sovjetskih i britanskih tajnih službi tokom Drugog svetskog rata", izjavio je šef SVR Sergej Nariškin.

Nariškin je na TV kanalu "Rusija 1" pokazao niz dokumenata i fotografija iz tog perioda.

- To je zajednička operacija s Britancima, nazvana "Ledena sekira", u Drugom svetskom ratu. Objavili smo izvestan broj arhivskih dokumenata o učesnicima u toj operaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o tajnim agentima sovjetske tajne službe iz raznih zemalja, ljudi koji su bili različitog etničkog porekla, ali koji su bili ujedinjeni oko zajedničke ideje da se pobedi nacizam - rekao je on.

Na pitanje da li se može prevazići aktuelna kriza u rusko-britanskim odnosima, Nariškin je rekao: "Naravno, da. Svaki rat se uvek završi mirom".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nariškin: Svaki rat se završava mirom

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2018

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je da se nada da će odnosi između Rusije i Velike Britanije biti uspostavljeni i to na dobroj osnovi.. . . „Svaki rat se završava mirom“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li će Moskva i London, koji su se nekada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.