Nariškin: Svaki rat se završava mirom

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin: Svaki rat se završava mirom

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je da se nada da će odnosi između Rusije i Velike Britanije biti uspostavljeni i to na dobroj osnovi.


„Svaki rat se završava mirom“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li će Moskva i London, koji su se nekada zajednički borili protiv fašizma, uspeti da prevaziđu nesuglasice.


Nariškin je, gostujući na televiziji „Rusija“, takođe predstavio i tajne dokumente operacije „Pijuk“, u kojima se navode imena učesnika te zajedničke operacije Rusije i Velike Britanije za vreme Drugog svetskog rata.


Naime, reč je o zajedničkoj misiji sa iljem da se sovjetski obaveštajci prebace u zemlje Zapadne Evrope, koje su tada bile okupirane od strane fašističke Nemačke.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.