On je strah i trepet na bojnom polju: Ovako američki mediji opisuju ruski AŠ 12 (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je strah i trepet na bojnom polju: Ovako američki mediji opisuju ruski AŠ 12 (VIDEO)

Američki list „Nešenel interest“ dao je visoku ocenu novoj verziji ruske automatske puške krupnog kalibra AŠ-12 Američki list „Nešenel interest“ dao je visoku ocenu novoj verziji ruske automatske puške krupnog kalibra AŠ-12, rekavši da je „strah i trepet na bojnom polju“.Autor članka objašnjava da je automat napravljen za specijalne snage Federalne službe bezbednosti Rusije i da je predviđen za prilike kada domet nije toliko važan. Municija krupnog kalibra >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 12,7×55 milimetara SC-130 pruža mogućnost oružju da odmah neutrališe metu. To omogućava izuzetnu fleksibilnost prilikom rešavanja taktičnih zadataka na kratkim i ultrakratkim distancama.Namenjen je za situacije kada bi upotreba nekog drugog oružja većeg kalibra (sačmarice npr.) moglo da izazove kolateralne žrtve među posmatračima ili taocima. Odnosno kada je neophodno "jednim metkom" zaustaviti protivnika, a ne ugroziti druge osobe, zbo čega ima relativno malu probojnu moć. List je takođe skrenuo pažnju i na tri vrste municije (u zavisnosti od težine zrna koje se kreće od 7 do 33 grama) koje oružje koristi. To, prema mišljenju autora, ukazuje na taktičnu svestranost oružja. AŠ-12 je izradio Centralni konstruktorski istraživački biro za sportsko i lovačko oružje po nalogu FSB Rusije. Automatska puška je uvrštena u sastav naoružanja specijalnih snaga FSB-a 2011. godine. rs.sputniknews.com

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci o novoj ruskoj pušci: AŠ-12 strah i trepet na bojnom polju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2019

Američki list The National Interest dao je visoku ocjenu novoj verziji ruske automatske puške krupnog kalibra AŠ-12, rekavši da je "strah i trepet na bojnom polju".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.