Izvor: Blic, 10.Feb.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 800 žena koje su se pridružile ISIS-u uhapšeno je sa DECOM na severu Sirije

Oko 800 žena koje su se pridružile "Islamskoj državi" uhapšeno je sa svojom decom u kurdskim regionima na severu Sirije, piše nemački dnevnik "Velt" pozivajući se na stručnjaka iz organizacije "Hjuman rajts voč" Nadima Hurija.

Prema njegovim rečima, od 800 žena, 15 su nemačke državljanke.

On je istakao da se u januaru sreo i razgovarao sa uhapšenim ženama.

- Žene članice "Islamske države" i njihova deca uhapšene su u nekoliko logora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u regionu. Žene su iz 40 različitih država, uključujući Kanadu, Francusku, Britaniju, Tursku i Australiju. One su u veoma teškoj situaciji, posebno one sa manjom decom - kaže Huri.

On je istakao da će žene da se vrate kućama, čak iako bi to značilo da će se suočiti sa krivičnim prijavama. Huri je pozvao evropske države da dozvole povratak deci.

- Deca nisu izvršila nikakav zločin, već su žrtve rata i često radikalizovanih roditelja - dodaje Huri.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENO 800 ŽENA DŽIHADISTA: Borile se za Islamsku državu, a na ratišta vodile i dečicu!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2018

Oko 800 žena koje su se pridružile "Islamskoj državi" uhapšeno je sa svojom decom u kurdskim regionima na severu Sirije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.