Oko 70.000 vernika molilo se sa papom Franjom za Siriju

Izvor: Press, 07.Sep.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 70.000 vernika molilo se sa papom Franjom za Siriju

Zabrninuti papa snažno je apelovao da se spreči širenje krvavog sukoba u Siriji i pozvao svetske lidere da "izvuku čovečanstvo iz spirale tuge i smrti", prenela je agencija AFP.
"Nasilje i rat vode samo u smrt, oni govore o smrti! Nasilje i rat su jezik smrti!. U voljenoj Siriji na Bliskom istoku, u celom svetu, pomolimo se za pomirenje i mir, hajde da radimo na pomirenju i miru", rekao je papa Franja tokom petočasovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << molitve.
Veruje se da je današnja molitva na Trgu svetog Petra u Rimu jedna od najvećih skupova na Zapadu protiv planirane američke vojne akcije protiv sirijskog režima zbog, navodne upotrebe hemijskog oružja u napadu na pobunjenike u blizini Damaska, 21. avgusta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.