Odobrena hitna upotreba Fajzerove vakcine kod dece od 12 do 15 godina

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 23:52

Odobrena hitna upotreba Fajzerove vakcine kod dece od 12 do 15 godina

Američka administracija za hranu i lekove (FDA) proširila je odobrenje za hitnu upotrebu Fajzerove vakcine tako da uključuje decu uzrasta od 12 do 15 godina.

Ovo je prva vakcina kovid 19 u Sjedinjenim Državama odobrena za upotrebu kod mlađih tinejdžera i adolescenata; vakcina je prethodno bila odobrena za ljude starije od 16 godina.

Da bi podržala proširenu upotrebu, FDA je pregledala podatke koje je dostavio "Fajzer".

Kompanija je krajem marta saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je kliničko ispitivanje, koje je obuhvatilo 2.260 dece starosti 12 do 15 godina, pokazalo da je efikasnost vakcine 100% i da se dobro podnosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FDA odobrio Pfizer vakcinu za djecu od 12 do 15 godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2021, 00:06

Američki regulatori odobrili su korištenje vakcine Pfizer/BioNTech protiv COVID-19 za djecu od 12 do 15 godina. Ovim će se u Sjedinjenim Državama povećati dobna granica za primanje vakcine u momentu kada je proces vakcinacije usporio.  Pfizerova vakcina već je od ranije dostupna osobama od 16...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

BLIŽI SE KRAJ BORE PROTIV KORONE ZA SVE! Fajzerova vakcina ODOBRENA i za decu stariju od 12 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021

Kompanija je krajem marta saopštila da je kliničko ispitivanje koje je obuhvatilo 2.260 dece starosti 12 do 15 godina pokazalo da je efikasnost vakcine 100 odsto i da se dobro podnosi...Američka administracija za hranu i lekove proširila je odobrenje za hitnu upotrebu za Fajzerovu vakcinu tako da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.