Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaganje komemoracije u Srebrenici ako Orić ostane u pritvoru

Komemoracija povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula biće odložena, ako Naser Orić ne bude oslobođen iz švicarskog pritvora i ne bude vraćen u Bosnu i Hercegovinu. Ovo je stav sa današnjeg sastanka Organizacionog odbora, koji je održan u Srebrenci.

Naglašeno je da će se do 30. Juna održati još jedna sjednica i tada će biti donešena konačna odluka o komemoraciji.

Članice udruženja koja okupljaju majke Srebrenice insistirale su na odgađanju kolektivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << dženaze.

„Kad smo čekale tolike godine da pronađemo kosti svojih najmilijih, možemo sačekati još neko vrijeme. Naser Orić treba da bude oslobođen jer nema krivicu. To je dokazao i Haški tribunal i ne znam što je uopšte uhapšen“, rekla je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke“.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako Orić ne bude pušten, biće odložena komemoracija u Potočarima

Izvor: Blic, 23.Jun.2015

Ukoliko nekadašnji komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić ne bude pušten na slobodu do 30. juna, sve planirane aktivnosti za 11. jul biće odgođene, zaključeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici...Organizacioni odbor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.