Odbegli pavijani izazvali paniku u Sidneju (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbegli pavijani izazvali paniku u Sidneju (VIDEO)

Grupa pavijana izazvala je haos u Sidneju kada je pobegla iz zarobljeništva i tumarala ulicama, pre nego što je ponovo uhvaćena.

Pavijani su pobegli u utorak dok su bili transportovani u istraživački centar u Kraljevskoj bolnici princ Alfred, u blizini Univerziteta u Sidneju.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi kako tri pavijana trče trotoarom, na zaprepašćenje prolaznika.

Na mesto događaja u četvrti Kamperdaun pozvana je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policija Novog Južnog Velsa, kojoj je trebalo 90 minuta da uhvati begunce, prenosi CNN.

"Ovo nije mandril! Ranije ovog popodneva, grupa pavijana je pobegla iz objekta i ludovala u Kamperdaunu. Policija i pripadnici službe za brigu o životinjama sada drže situaciju pod kontrolom, pa vas molimo da ih pustite da rade svoj posao i ne padajte u iskušenje da im pomognete", objavljeno je na Tviter nalogu policije.

Portparol policije je naveo da su pavijani uhvaćeni i da nema opasnosti za javnost.

To nije prvi put da su pavijani uspeli da pobegnu iz zarobljeništva.

Kako navodi CNN, 2018. godine četiri pavijana pobegla su iz istraživačke laboratorije San Antonio tako što su se popeli na bure od 55 galona i iskočili iz objekta.

Timu za brigu o životinjama iz Jugozapadnog nacionalnog centra za istraživanje primata trebalo je između 20 i 30minuta da uhvate odbegle životinje i vrate ih u laboratoriju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Odbegli pavijani tumarali ulicama Sidneja

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2020

Grupa pavijana izazvala je haos u Sidneju kada je pobegla iz zarobljeništva i tumarala ulicama, pre nego što je ponovo uhvaćena...Pavijani su pobegli u utorak dok su bili transportovani u istraživački centar u Kraljevskoj bolnici princ Alfred, u blizini Univerziteta u Sidneju...Na društvenim mrežama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.