Obama: Nema dokaza da je ubica u Orlandu dobio smernice za napad

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Nema dokaza da je ubica u Orlandu dobio smernice za napad

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da nema jasnog dokaza da je ubica u noćnom klubu u Orlandu dobio smernice da izvede napad ili da je to bio deo većeg plana.

Obama je rekao da se veruje da je napadač bio inspirisan informacijama ekstremista koje su objavljene na internetu.

On je rekao da je istraga u preliminarnoj fazi i da se napad istražuje kao teroristički akt.

Predsenik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SAD je naveo da se čini da je napad u Orlandu na Floridi sličan prošlogodišnjoj pucnjavi u San Bernardinu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

Obama je rekao da zvaničnici i dalje istražuju motiv napadača, uključujući razlog zbog kojeg se masakr dogodio u gej noćnom klubu.

U napadu u gej noćnom klubu u Orlandu ubijeno je 49 ljudi, a 53 je ranjeno, što ga čini najtežim oružanim napadom u istoriji SAD.

Vlasti su navele da je napadač koristio jurišnu pušku tipa AR-15, a da je posle toga ubijen u obračunu s policijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obama: Nema dokaza da je ubica u Orlandu dobio smernice za napad; Petoro ranjenih u teškom stanju

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2016

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da nema jasnog dokaza da je ubica u noćnom klubu u Orlandu dobio smernice da izvede napad ili da je to bio deo većeg plana Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da nema jasnog dokaza da je ubica u noćnom klubu u Orlandu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.