Novinar se predstavio kao Janša i pričao s Kosorovom

Izvor: Press, 23.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar se predstavio kao Janša i pričao s Kosorovom

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor nasela je na šalu slovenačkog novinara koji je želeo da proveri koliko je do nje lako doći
Novinar slovenačkog Radija 1 Denis Avdić pozvao je kabinet Jadranke Kosor i predstavio se kao bivši premijer Slovenije Janez Janša, a Kosorova mu se ubrzo javila, iako je bila na putu u Mađarskoj.
Prema navodima hrvatskih medija, Avdiću se u kabinetu javio ljubazan ženski glas, koji mu je rekao da je predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlade na putu.
- Halo, izvinite, gospodine Janša. Je l' možete da mi ostavite vaš broj telefona, pa ćemo za nekoliko minuta probati da vas pozovemo? - navela je žena iz Kosorkinog kabineta.
Nakon pola sata mu se ponovno javio glas iz kabineta premijerke i tražio Janeza Janšu. Novinar je odglumio Janšin glas i dobio premijerku.
- Poštovanje, dobar dan, Jadranka je. U Budimpešti sam, idem upravo na aerodrom, vraćam se iz posete Mađarskoj - rekla je Kosorova misleći da razgovara sa Janšom.
Novinar joj je s druge strane odgovorio:
- Dobar dan, Denis Avdić je s Radija 1 i želeo sam samo da proverim da li jedno prezime iz Slovenije može da kontaktira s tako važnom osobom - kazao je Avdić i izvinio se premijerki Kosor.
Ona mu je zahvalila na pozivu i pozdravila Slovence iz Mađarske.
Hrvatski mediji su pokušali da dobiju komentar od premijerke Kosor, ali se ona nije javila. U šaljivom tonu tamošnji mediji pišu da bi se premijerka verovatno javila da su se i oni predstavili kao Janez Janša.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.