Novi hit katoličke crkve - manastirske kure mršavljenja

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi hit katoličke crkve - manastirske kure mršavljenja

Redovi Poljske katoličke crkve nakon letovanja za oslobađanje od stresa ponudili su sada Poljacima novi hit - kurseve mršavljenja u manastiru uz post po specijalnim dijetama svetaca.

Skidanje viška kilograma u manastiru posebno je popularno među Poljacima u vreme posta pred Uskrs i već sada u nekim od manastira više nema mesta iako pohvalni komentari zadovoljnih vernika, najčešće sa porukom "smršao sam toliko i toliko kilograma bez muke i osećam se super", mame sve veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broj vernika nezadovoljnih kilažom.

- Slobodna mesta imamo samo za klasična okupljanja pred Uskrs. Za

dijetu svete Hildegarde već mesec dana unapred sva mesta su

rezervisana - kazao je poljskom listu Metro Jakub Litva iz manastira

reda benediktinaca u Krakovu.

Post, odnosno dijeta svete Hildegarde bazirana je na pecivu i testeninama a najveći konkurent joj je dijeta svetog Danijela.

- Tokom posta svetog Danijela jedemo samo ono što i biblijski Danijel, dakle voće i povrće - kazao je sveštenik Pjotr iz reda Misionara svete porodice iz Poznanja.

Poljaci uz dobru volju da smršaju u manastir moraju da ponesu veliku šolju za biljne čajeve, termofor, sportsku odeću za vežbanje i naravno Bibliju a poljskom listu monasi nisu odgovorili da li na mršavljenje mogu kod njih i ateisti.

Katolički redovi u Poljskoj gde se 98 odsto stanovništa izjašnjava kao vernici, nastoje da drže korak sa vremenom i mršavljenje po dijetama svetih nije njihov prvi uspešni biznis plan.

Veoma popularni su dočeci Nove Godine u manastirima a takođe već godinama letovanja u tišini manastira, meditaciji, bez kompjutera i mobilnih telefona koja su kaluđeri širom Poljske otvorili za sve umorne od stresa urbanog života, pa i za ateiste.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.