Norveška: Ruski hakeri napali našu službu, vladu, vojsku

Izvor: B92, 03.Feb.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška: Ruski hakeri napali našu službu, vladu, vojsku

Kopenhagen -- Norveška služba bezbednosti rekla je da je devet i-mejl naloga bilo meta hakera za koje se veruje da su povezani sa ruskim obaveštajnim službama.

Kako navode, sa njih nisu skinute nikakve poverljive informacije.

Portparol PST Martin Berntsen rekao je da je ranije tokom godine jedna neimenovana strana agencija upozorila Norveške bezbednjake da postoje "ciljani napadi" na i-mejl server bezbednosne službe, Norveške laburističke stranke, te vojnih i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladinih organizacija.

Berntsen je Norveškom tabloidu VG rekao da iza hakerskog napada stoji grupa koja se opisuje kao APT29. Ovi hakeri, poznati i kao "Cozy bear", prošle godine su upali u kompjutere američke demokratske stranke, a prethodno su uspevali i da se inflitriraju u mrežu Bele kuće, Pentagona i Stejt departmenta.

Bertnsen nije bio dostupan za dodatne komentare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.