Njujork tajms: Moguće svedočenje Boltona u procesu opoziva Trampa

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork tajms: Moguće svedočenje Boltona u procesu opoziva Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u avgustu svom tadašnjem savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, piše Njujork tajms.
Nekadašnji savetnik za nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednost Bele kuće Džon Bolton, u svojim neobjavljenim rukopisima, iznosi tvrdnje koje bi mogle da pojačaju pritisak na republikance da Boltona pozovu kao svedoka u procesu opoziva Trampa, piše Njujork tajms.

Bolton je napisao da mu je predsednik Donald Tramp u avgustu rekao da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini od 391 miliona dolara, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, uključujući i bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, piše Njujork tajms
Advokat Džona Boltona je sugerisao da je objava Njujork tajmsa tačna i da je neobjavljeni rukopis dostavio Savetu za nacionalnu bezbednost.
Predsednik Tramp je negirao da je uradio nešto loše i nazvao je proces opoziva sramotom.

"Nikada nisam rekao Džonu Boltonu da je pomoć Ukrajini povezana sa istragom o demokratama, uključujući i Bajdena. U stvari, on se nikada nije na to požalio za vreme dok je bio na javnoj dužnosti", napisao je Tramp na Tviteru
Džon Bolton je podneo ostavku na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost u septembru prošle godine.
Kako se navodi, Bela kuća je naredila Boltonu i drugim zvaničnicima administracije da ne sarađuju u procesu opoziva, iako je Bolton ranije rekao da bi svedočio ukoliko ga pozovu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća iznosi odbranu na suđenju u Senatu, republikanci pod pritiskom da pozovu svedoke

Izvor: VOA, 27.Jan.2020

Advokati predsednika Donalda Trampa nastavili su iznošenje argumenata na suđenju u procesu opoziva predsednika u Senatu. Demokrate terete predsednika za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa i traže da bude razrešen dužnosti. Bela kuća je iznošenje svoje odbrane počela u subotu i ima...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.