Nevreme zahvatilo Šumadiju, grad naneo štete voćnjacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 20:26

Nevreme zahvatilo Šumadiju, grad naneo štete voćnjacima

Tokom popodneva, nevreme praćeno vetrom, sugradicom i gradom, zahvatilo je više sela opštine Topola, Gornji Milanovac i Ljig, gde je grad je naneo štete na zasadima mladog voća.

Skoro pola sata sitan grad padao je u selu Dragolj na padinama planine Rudnik. Obelele su oranice i voćnjaci.

Najviše štete, prema rečima predsednika Mesne zajednice Nikole Jaćimovića, pretrpeli su zasadi maline i šljive, ali i polja pod pšenicom u dolini Kačera, prenosi RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.

Protivgradna zaštita u radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji dejstvovala je od 15.20 do 18 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LJIŠKA SELA BLOKIRANA POSLE OBILNIH PADAVINA: Bujica nosila i drveće, meštani ne pamte ovoliku vodu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 08:53

Tako je i selo Kozelj pretrpelo veliku štetu, budući da su sadnice voća i sva letina uništeni pod naletom grada...Obilne padavine pogodile su juče Gornji Milanovac i Ljig i izazvale su bujice od kojih su stradali usevi i putevi...Deo opštine Ljig pogođen je jakim pljuskovima, gradom i olujnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.