Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 18:24

Grad padao na Rudniku i u topolskom kraju, obelele oranice i voćnjaci

Skoro pola sata sitan grad padao je u selu Dragolj na padinama planine Rudnik. Obelele su oranice i voćnjaci. Tokom popodneva nevreme praćeno vetrom, sugradicom i gradom zahvatilo je i topolski kraj.
Najviše štete, prema rečima predsednika Mesne zajednice Nikole Jaćimovića, pretrpeli su zasadi maline i šljive, ali i polja pod pšenicom u dolini Kačera.

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.

Tokom popodneva, nevreme praćeno vetrom, sugradicom i gradom zahvatilo je topolski kraj. U više sela opštine Topola, grad je naneo štete na zasadima mladog voća.
Protivgradna zaštita u radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji dejstvovala je od 15.20 do 18 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GRAD OPUSTOŠIO SELA U ŠUMADIJI U pojedinim delovima formiran beli pokrivač debljine 10 centimetara (FOTO)

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

Jako nevreme, praćeno kišom i krupnim gradom pogodilo je nekoliko sela na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Prema rečima meštana najvešću štetu pretrpeli su poljoprivredni usevi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.