LJIŠKA SELA BLOKIRANA POSLE OBILNIH PADAVINA: Bujica nosila i drveće, meštani ne pamte ovoliku vodu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 08:53

LJIŠKA SELA BLOKIRANA POSLE OBILNIH PADAVINA: Bujica nosila i drveće, meštani ne pamte ovoliku vodu (FOTO)

Tako je i selo Kozelj pretrpelo veliku štetu, budući da su sadnice voća i sva letina uništeni pod naletom grada.

Obilne padavine pogodile su juče Gornji Milanovac i Ljig i izazvale su bujice od kojih su stradali usevi i putevi.

Deo opštine Ljig pogođen je jakim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom, a u selu Lalinci bujice vode nosile su drveće i blato za sobom, blokirajući lokalne puteve.

Porodica Nikolić ostala je bez prilaza svojoj kući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Autom se ne može proći, a peške ne smemo jer je bujica još velika. Ja ne pamtim da je nekada ovolika voda bila preko puta. Do sada je prilikom velikih kiša bilo prelivanja, ali nikad nije ovako nosilo sve pred sobom. Ne znamo kakvo je stanje sa usevima i kolika je šteta - rekao je Dušan Nikolić iz ovog sela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potop: "Autom ne možemo, peške ne smemo. Nikad ovako nije nosilo" FOTO VIDEO

Izvor: B92, 20.Maj.2021

Ljig -- Zbog obilne kiše koja je juče popodne zahvatila deo opštine Ljig u selu Lalinci pored useva i voća stradali su i putevi...Četvoročlanoj porodici Nikolić iz ovog sela onemogućen je prilaz kući. Naime, put koji vodi do vodi do njihovog domaćinstva je u totalnom prekidu zbog vode i blata...

Nastavak na B92...

Nikolići iz sela Lalinci strahuju od novih padavina, nevreme im oštetilo put

Izvor: B92, 20.Maj.2021

Ljig -- Padavine na teritoriji opštine Ljig ne prestaju, što predstavlja opasnost za porodicu Nikolić iz sela Lalinci, jer je jučerašnje nevreme napravilo veliku štetu...Velika materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, a krupan grad koji je padao dvadesetak minuta potpuno je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.