Neverovatna scena: Detalj hapšenja osumnjičenog za višestruko ubistvo pokrenuo lavinu komentara (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatna scena: Detalj hapšenja osumnjičenog za višestruko ubistvo pokrenuo lavinu komentara (VIDEO)

Ovaj policajac zaslužije odren za hrabrost!

Policijska akcija u kojoj je uhapšen Alek Minasijan (25), koji je prethodno kombijem uleteo među pešake usmrtivši devet osoba, izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Naime, na video snimku koji kruži internetom, vidi se kako osumnjičeni maše pištoljem u pravcu policajca koji mu prilazi, i sve vreme viče: "Ubij me!".

Policajac govori osumnjičenom Minasijanu da legne na zemlju, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mu ovaj odgovara da ima pištolj. Ono što je mnogo iznenadilo je rečenica koja sledi.

"Baš me briga, lezi dole", zapovedničkim tonom izgovorio je policajac.

After multiple pedestrians plowed down on Toronto sidewalk, driver gets out holding what appears to be a gun. Police arrest him. No shots fired. pic.twitter.com/xWHeylS1d8

Osumnjičeni je savladan bez ispaljenog metka, a na društvenim mrežama povela se polemika o načinu na koji policija u drugim zemljama reaguje u kritičnim situacijama poput ove. Mnogi su prokomentarisali da američka policija skoro uvek puca na osumnjičene koji su naoružani.

"Istraživanje je pokazalo da kanadska policija ne voli da koristi smrtonosne metode prilikom akcija hapšenja osumnjičenih", kaže Rik Parent, kriminolog na Univerzitetu Simon Fraser.

Jedan američki akademik rekao je za BBC da oficir ima "dužnost" da ubije osumnjičenog, ukoliko on u njega uperi pištolj.

I'm surprised at how many journos are surprised that Toronto police didn't shoot the van murder suspect. You know that police are specifically not supposed to act as judge, jury and executioner, right? We need to normalize non-violent police intervention.



Podsetimo, Aleka Minasijan juče je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a nanoseći povrede najmanje 15 osoba. Njegove kolege s fakuteta rekle su nakon masakra da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.