Netanijahu: Niko nije pokušao da me ubije u Keniji

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Niko nije pokušao da me ubije u Keniji

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu negirao je danas medijske navode da je u Keniji, tokom njegove ovonedeljne turneje po Africi, pokušan atentat na njega.

Netanijahu je rekao da je za pokušaj ubistva prvi put čuo tokom zajedničke konferencije za novinare sa premijerom Etiopije Hajemarijamom Desalgnom u Adis Abebi, prenosi AP.

"Odgovor je da o tome ništa nismo znali, jer se to nije ni dogodilo", rekao je Netanijahu, u odgovoru na novinarsko pitanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Premijer Netanijahu je pod jakom zaštitom u Izraelu i izvan zemlje, s obzirom na pretnje protiv izraelskih ciljeva širom sveta, navodi američka agencija, uz podsećanje da je izraelskog premijera Jicaka Rabina ubio jevrejski ekstremista u Tel Avivu 1995. godine.

Netanijahuov obilazak četiri afričke zemlje ove nedelje prva je poseta supsaharskoj Africi jednog izraelskog premijera u protekle skoro tri decenije.

U zamenu za svoju stručnost u oblasti bezbednosti i na drugim poljima, Izrael želi da ga afričke zemlje podrže u Ujedinjenim nacijama, gde je Palestini 2012. godine priznat status posmatrača, navodi AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Netanjahu odbacio izveštaje o pokušaju atentata na njega u Keniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2016

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je danas izveštaje o pokušaju da bude ubijen u Keniji tokom turneje po Africi, započete u ponedeljak...On je rekao da ne zna ništa o pokušaju ubistva i da je to čuo prvi put na konferenciji za novinare s etiopskim kolegom Hajlemarijam Desalegnom u Adis...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.