Nesreću u Švajcarskoj izazvao nastavnik?

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreću u Švajcarskoj izazvao nastavnik?

Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 22 dece i šestoro odraslih, možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u, piše list "L Maten dimanš".

List je ovu pretpostavku izneo navodeći izjavu oca devojčice koja je teško povređena u toj nesreći.

"Moja ćerka je rekla da je poslednje čega se seća to da je jedan od nastavnika otišao kod vozača s DVD-om", ispričao je otac čije ime list nije naveo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Švajcarski tužilac Olivije Elsig je kazao da su se ekrani upalili i da su deca videla da će početi film. On, međutim, tvrdi da niko nije posvedočio da je neko mogao da omete vozača.

Istražitelji su rekli da je jedina stvar koja je utvrđena to da su svih šest poginulih osoba sedele napred, navodi AFP.

Elsig je kazao da će švajcarski istražitelji otputovati u Belgiju da bi ispitali preživelu decu i stekli bolji uvod u ovu tešku tragediju.

Putnički autobus sa 46 dece, četiri nastavnika i dva vozača udario je u noći između utorka i srede u zid tunela. Među žrtvama su belgijski i holandski đaci, uzrasta 11 i 12 godina.

Istražitelji još preispituju teorije da su nesreću izazvali tehnički problemi sa autobusom ili ljudska greška. Alkohol, prebrza vožnja i bolest vozača su isključeni.

Komemoracija će biti održana u sredu u belgijskom gradu Lomelu, gde su živeli 15 dece i dvoje odraslih koji su poginuli u nesreći, dok će sahrane biti obavljene na privatnim ceremonijama.

Povezane vesti: Švajcarska: Vozač nije imao alkohol u krvi, ni srčanih problema Vozač "autobusa smrti" ubacivao DVD pre nesreće Dva gradića u Belgiji zavijena u crno posle tragedije u Švajcarskoj Švajcarska: Autobus udario u zid tunela, poginula 22 deteta i šestoro odraslih U Kini poginulo najmanje 15 mališana u školskom autobusu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavnik izazvao nesreću?

Izvor: B92, 19.Mar.2012

Brisel -- Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 28 osoba, možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u...List "L Maten dimanš" je ovu pretpostavku izneo navodeći izjavu oca devojčice koja je teško povređena u toj nesreći..."Moja...

Nastavak na B92...

Nesreću u Švajcarskoj izazvao nastavnik?

Izvor: S media, 19.Mar.2012

Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 22 dece i šestoro odraslih, možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u, piše list "L Maten dimanš"...Nezapamćena tragedija: Velika tuga u Belgiji (FOTO)..Ova deca su poginula u tunelu u Švajcarskoj...

Nastavak na S media...

Nova teorija o udesu belgijskog autobusa u Švajcarskoj

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2012

Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 22 dece i šestoro odraslih, možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u, piše list "Maten dimanš".

Nastavak na Radio 021...

Nesreću u Švajcarskoj izazvao nastavnik?

Izvor: medio.rs, 19.Mar.2012

Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u, piše list "L Maten dimanš".

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.